HowTo | Tips & Stories

Facebook Timeline ေပၚကို ရွက္စရာေကာင္းတဲ့ Post ေတြ မ ေရာက္ေအာင္ ဘယ္လိုလုပ္မလဲ။

June 6, 2017

Facebook Timeline ေပၚကို ရွက္စရာေကာင္းတဲ့ Post ေတြ မ ေရာက္ေအာင္ ဘယ္လိုလုပ္မလဲ။


Share this on:

ကိုယ့္ Facebook Timeline ေပၚကို ကိုယ္မႀကိဳက္တဲ့ ရွက္စရာေကာင္းတဲ့ လိင္ေဖ်ာ္ေျဖေရး ဗီဒီယိုေတြ ဓာတ္ပံုေတြ Tag လုပ္ခံရတာမ်ားလာပါတယ္။

ကိုယ္ကလည္း Timeline ကို ေသခ်ာ ထိန္းခ်ဳပ္မထားဘူးဆိုရင္ ကိုယ့္ Timeline မွာ ဒီလို ရွက္စရာေကာင္းတဲ့ ဓာတ္ပံု၊ဗီဒီယိုေတြ ေပၚလာၿပီး ကုိယ့္သူငယ္ခ်င္းေတြကိုပါ စိတ္ဒုကၡေရာက္ေစပါတယ္။

ကိုယ္ အျပင္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ အရက္ေသာက္ေနတဲ့ပံုကို ကိုယ့္သူငယ္ခ်င္းေတြက အလုိက္မသိဘဲ ကိုယ့္အေကာင့္ကို tag လုပ္လိုက္ရင္ေတာ့ ကိုယ့္အမ်ိဳးအေဆြေတြက အိမ္ျပန္ေျပာတာနဲ႔ အိမ္မေရာက္ခင္ အေထာင္းခံရမယ့္ ကိန္းပါ။

ဒီလိုေတြ မျဖစ္ေစဖို႔ ကိုယ့္ Timeline ေပၚကို ကိုယ့္ခြင့္ျပဳခ်က္မပါဘဲ ဘယ္ Post မွ တင္လို႔မရတဲ့ နည္းလမ္းကို ေျပာျပခ်င္ပါတယ္။

Facebook မွာ မ်ဥ္းေၾကာင္းေလး ၃ ေၾကာင္းထပ္ထားတဲ့ ေနရာကို ႏွိပ္လိုက္ရင္ ကိုယ့္အေကာင့္နဲ႔ပတ္သက္တဲ့ Setting ေတြက်လာပါလိမ့္မယ္။

အဲ့ဒီအထဲကမွ “Account Setting” ကို သြားပါ။

“Timeline and Tagging” ဆိုတာကို ႏွိပ္ပါ။

“Review Posts Friends…….. on your timeline ?” (ကိုယ့္ Facebook အေကာင့္ကိုလာ Tag လုပ္တဲ့ Post ေတြကို အရင္စစ္ေဆးမလား)

အဲ့ဒီ ခလုတ္ကိုႏွိပ္လုိက္ၿပီး Tap Review ေဘးနားက ခလုတ္ေလးကို ႏွိပ္ၿပီး “Enable” လုပ္လို္က္ပါ။

Timeline and Tagging စာမ်က္ႏွာမွာဘဲ “Who can see posts you’ve been tagged in on your Timeline?” (ကိုယ့္ကို လာ Tagged ထားတဲ့ Posts ေတြကို ဘယ္သူေတြဘဲ ျမင္ႏိုင္သလဲ) ကုိႏွိပ္ၿပီး ၀င္ကား “Friends” အျဖစ္ေျပာင္းပါ။

Timeline and Tagging စာမ်က္ႏွာမွာဘဲ “Who can see what others post on your Timeline” (ကိုယ့္ Timeline ေပၚက Posts ေတြကို ဘယ္သူျမင္ႏိုင္သလဲ) ကုိႏွိပ္ၿပီး ၀င္ကား “Friends” အျဖစ္ေျပာင္းပါ။

ဒါေတြလုပ္ၿပီးရင္ေတာ့ ကိုယ့္ခြင့္ျပဳခ်က္မရဘဲ ကိုယ့္ Timeline မွာ ဘယ္သူမွ Posts လာတင္လို႔မရပါဘူး။ ဒါ့အျပင္ ကိုယ္တင္တဲ့ Posts ေတြ ကိုယ့္ကိုလာ tag တဲ့ posts ေတြကို ကိုယ့္ သူငယ္ခ်င္းကလြဲၿပီး ၾကည့္လို႔မရတာေၾကာင့္ အြန္လိုင္းမွာ အႏၱရာယ္ရွိႏိုင္ေခ်လည္း နည္းသြားပါတယ္။

Pending Posts

ကိုယ့္ကို တစ္ေယာက္ေယာက္က လာ Tag ရင္ Notification ေပၚပါတယ္။ အဲ့ဒီ Notification ေပၚကိုႏွိပ္လိုက္ရင္ Timeline Review ေပၚလာပါလိမ့္မယ္။

“Add to Timeline (Timeline ထဲကို ထည့္မယ္) နဲ႔ “Hide” (ဖြက္ထားမယ္၊ Timeline ထဲကို မထည့္ဘူး) ဆိုတဲ့ ခလုတ္ ၂ခုထဲမွာ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာကို ေရြးခ်ယ္လို႔ရပါတယ္။

Review

User Rating

4.3 (3 Votes)